Diş Ağrısı Evde Nasıl Geçer? Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Acil Etkili Yöntemler!

Diş Ağrısı Evde Nasıl Geçer?

Diş ağrısı, kişinin yaşayabileceği belki de en rahatsız edici sağlık sorunlarından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bazen aniden geliştiği gibi, bazen de uzun ve ağrılı dakikalar geçirmesine neden olan diş ağrısı evde nasıl geçer? Diş ağrısına ne iyi gelir? sorularına yanıt vereceğimiz bu yazının, diş ağrısı nedeniyle hayatı olumsuz etkilenen kişiler için faydalı olmasını umuyoruz.

AYRICA: Sigaranın Zararları Nelerdir? Sigarayı Bıraktığında Ne Olur?

Diş ağrısı, sağlıklı bir diş yapısına sahip olan kişilerin yaşadığı bir durum değildir. Eğer diş ağrısı yaşanıyorsa, mutlaka altında yatan bir sebep vardır. Diş çürüğü, diş eti hassasiyeti, apse, kist, dolgu problemleri gibi birçok neden sonucunda diş ağrısı oluşabilmektedir. En yaygın ağrı ise genellikle çürüme kaynaklı ağrılardır.

AYRICA: Dudaklarınız Böyle Görünüyorsa Kalbinizi Kontrol Ettirin!

Ağrı şiddetli olabildiği gibi, donuk, rahatsız edici bir hassasiyette de olabilir. Şiddetli ağrılarda, kişiler genellikle acilen ağrıyı dindirecek yöntemler arar. Diş ağrısı için alınabilecek en iyi aksiyon, uzman bir doktora görünmektir. Diş ağrısı şikâyeti, diş kökünde ağrılı bir apseden kaynaklı oluşmuş ise, muhtemelen doktor antibiyotik tedavisi başlatacaktır. Apse gibi problemler, ağrı kesici veya başka yöntemlerle geçmez, mutlaka antibiyotik kullanılması gerekir.

AYRICA: Kalbi Nasıl Koruruz? Sağlıklı Bir Kalp için Yapılması Gerekenler

Diş ağrısı ne yazık ki ruh sağlığını da olumsuz etkileyebilmektedir. Bazı diş ağrıları, yalnızca ilgili diş kökünde ağrı oluştursa da, bazıları bütün çene kemiğinde hassasiyet oluşturabilmektedir. Günlük yaşamı sekteye uğratan diş ağrısı nasıl geçer? Diş ağrısına kesin çözüm nedir? diyor iseniz, yazımızı okumaya devam edin.

AYRICA: Dolaşım Sistemi Nasıl Güçlenir?

Dişimiz ağrımaya başladığı anda bildiğimiz bütün ağrı geçiren yöntemleri denemeye başlıyoruz ve ağrı geçmediğinde ise hemen internette araştırmalar gerçekleştiriyoruz. Diş ağrısı nasıl geçer? Diş ağrısına ne iyi gelir? Evde diş ağrısına ne yapabiliriz? gibi sorular ile yapılan bütün aramalar neticesinde bile, bazen diş ağrısına çözüm bulamayabiliyoruz.

AYRICA: Sarılmanın Vücuda Faydası Nelerdir? (17 İnanılmaz Etki)

Hâl böyle olunca, diş ağrısı can sıkıcı bir durum haline dönüşüyor ve belki de saatlerce sürebiliyor. Eğer aralıklarla devam eden, zaman zaman geçse de, zaman zaman şiddetli bir şekilde ağrı oluşturan diş probleminiz var ise, öncelikle ihmal etmeden doktora görünmenizi tavsiye ediyoruz.

AYRICA: Göz Sağlığını Korumak için 5 Faydalı Tavsiye

Aksi halde çürümeye başlayan dişler nedeniyle, sağlıklı dişlerinizi de kaybetmeniz çok olası. Peki, farklı sebeplerle de olsa, diş ağrısı nasıl geçer? gelin birlikte tek tek çözüm önerilerimizi inceleyelim.

AYRICA: Soğuk Havanın Vücuda Etkileri Nelerdir?

İçindekiler

  1. Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Evde Ağrıyı Geçirecek Yöntemler
  2. Ağız ve Diş Sağlığını Korumak için Neler Yapmalıyız?

AYRICA: Grip (İnfluenza) Nedir? Grip Nasıl Geçer? Gribe Ne İyi Gelir?

Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Evde Ağrıyı Geçirecek Yöntemler

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Tuzlu Suyla Gargara

Diş ağrısı başladığı andan itibaren, ilk olarak tuzlu su ile gargara yapmayı düşünürüz genelde. Eğer hafif bir sızlama, şiddetli bir ağrı yoksa, genel olarak tuzlu su ile yapılan gargara ağrıyı kesebilir.

AYRICA: Adet Ağrısı Nasıl Geçer? Adet Ağrısına Ne İyi Gelir? Ne Yapılmalı?

Tuzlu su, doğal bir antiseptik özelliği göstererek, dişlerin arasında kalan yemek kalıntılarını temizler ve ağrının oluşum gösterdiği diş üzerindeki bakterileri yok eder. Elbette, şiddetli bir diş ağrısı çekiyorsanız, tuzlu su ile yapılan gargara tek başına yeterli olmayabilir.

AYRICA: Testosteron Nedir? Koşmak Testosteronu Artırır mı? Yüksek Testosteron Etkileri

Karanfil Yağı

Diş ağrısına ne iyi gelir? diye sorduğumuzda, başlıca çözüm önerilerinin arasında karanfil yağı gelir. Karanfil lokal anestezik ve antiseptik etkisi gösteren öjenol maddesi içerir.

AYRICA: Kabızlığa Ne İyi Gelir? Kabızlık Sorunu için 6 Önemli Tavsiye

Pamuk yardımı ile karanfil yağını ağrıyan diş ve diş eti üzerine sürüldüğünde, ağrıyı hafifletecektir. Karanfil çiğnemek de diş ağrısına iyi gelebilir. Eğer bu çözüm de işe yaramadıysa, elbette yöntemler bitmedi.

AYRICA: Koşmanın Fiziksel ve Zihinsel Faydaları Nelerdir?

Sarımsak

Sarımsak, birçok hastalık için şifa olabilen bir bitki türü olarak karşımıza çıkar. Ve doğal antibiyotik etkisi ile diş ağrısına iyi gelebilmektedir. Yakıcı tadı ve antiseptik özelliği ile ağrıyı dindirebilir.

AYRICA: Egzersiz Neden Önemlidir? Haftada Ne Kadar Egzersiz Yapılmalı?

Sarımsağı ezerek macun haline getirdikten sonra ağrıyan dişinizin üzerine koyabilir ya da sarımsağı ağzınızda, ağrıyan dişin bulunduğu bölgede çiğneyebilirsiniz. Diş ağrısını kestiği ve bakterileri yok ettiği bilinmektedir.

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

Sirkeli Su ile Gargara

Sirkeli su ile gargara yapmak, tuzlu su ile gargara yapmaya benzer ve ağrıyı tam olarak geçirmese de, hafifletir ve ağız içini temizler. Antiseptik özelliği sayesinde mikropları öldürür, var olan şişliğin inmesine yardımcı olur.

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Zerdeçal ile Gargara

Bir çay bardağı suyun içerisine, bir çay kaşığı toz zerdeçal eklenerek elde edilen karışımla gargara yapılır. Zerdeçal doğal bir mikrop öldürücüdür, özellikle iltihaplı diş ağrısı mevcut ise, iltihabın geçmesini sağlayabilir.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için 5 Pratik Yol

Karbonat

Söz konusu diş ağrısı olduğunda, diş ağrısını yok etmek için deneyebileceğiniz birçok yöntem var. Karbonat da bunlardan bir tanesi.

AYRICA: Demir Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir? Demir Eksikliği Nasıl Giderilir?

Karbonatı dilerseniz su ile gargara yaparak dilerseniz ağrıyan dişinizin üzerine bir miktar koyup yutmadan bekleyerek kullanabilirsiniz. Diş ağrısını hafiflettiği bilinmektedir.

AYRICA: Çinko Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Zeytinyağı veya Hakiki Acı Zeytin

Doğal, işlemden geçirilmemiş zeytinyağı, doğal bir antibiyotik, antiseptik özelliği taşır ve ağızdaki mikropları öldürür. Diş ağrısının geçmesi için, zeytinyağını ağrıyan dişin üzerine dökmek ya da zeytin yemek etkili olabilir.

AYRICA: Kalsiyum Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir? Hangi Besinlerde Kalsiyum Var?

Başka acil bir öneri olarak, eğer dişiniz çürük ve oyuk ise, tuzlu zeytinden bir parça koparıp diş oyuğunun içerisine koyabilirsiniz. Ağrıyı geçici süreyle de olsa dindirecektir. Ağrı yeniden hissedildiğinde, başka bir zeytin parçası koyabilirsiniz.

Soğuk Kompres

Soğuk kompres, ağrının olduğu bölgeye uygulandığında bölgeyi uyuşturur, iltihaptan kaynaklı şişkinliği indirir ve biraz da olsa rahatlama sağlar. Ancak soğuk kompres geçici bir çözümdür. Aralıklarla yapılarak diş ağrısı hafifletilebilir.

Lokal Anestezik Gargara

Diş ağrısı söz konusu olduğunda, genellikle antibiyotik, ağrı kesici ve ağız gargarası reçete edilir. Gargara türevlerinin arasında, doktorunuzdan lokal anestezik etki gösteren gargara yazmasını rica edebilirsiniz.

Böylelikle diş ağrısı başladığında, gargara ile ağzınızı çalkaladıktan sonra ağrıyan bölgede uyuşma gerçekleşir ve ağrıyı hissedemezsiniz.

Ağrı Kesici İlaçlar

Diş ağrısı maalesef denediğiniz bütün doğal yöntemlere rağmen geçmediyse, doktorunuzun diş ağrısı için reçete ettiği ağrı kesicileri kullanabilirsiniz. Eğer ağrı kesici de fayda etmiyor ise, diş probleminiz sandığınızdan büyük olabilir. Mutlaka uzman bir doktora görünmeniz gerekir.

Önemli Bir Uyarı:Bazen diş ağrısı öyle şiddetli ve öyle ağır olabilir ki, kişiler, bu gibi durumlarda ağrı kesici hapları toz haline getirip, çürük dişin vb. üzerine koyabilmektedir. Bu yöntem, diş ağrısını hemen geçirse de, tavsiye edilen bir yöntem değildir. Eğer böyle bir yöntem deniyorsanız, diş etinize ve dişinize yarardan çok, zarar verdiğinizi hatırlatmamıza izin veriniz. {alertInfo}

Ağız ve Diş Sağlığını Korumak için Neler Yapmalıyız?

Diş Ağrısına Acil Etkili Yöntemler

Dişlerimiz, ne yazık ki belirgin bir yaştan sonra yenilenmiyor. Bu bağlamda ağız sağlığımızı korumamız gerekir. Kaybedilen dişlerin yerini doldurmak epey maliyetli olabiliyor, bu yüzden diş şikâyetleriniz yaygın ise, mutlaka uzman bir doktora görünmeniz ve bütün dişlerinizi kaybetmeden aksiyon almanız önemlidir.

Diş kayıpları gerçekleşene kadar çoğu zaman bunun farkına varmayabilirsiniz ancak diş ağrısı, diş çürüğü vb. sorunları yaşamamak için günlük ağız bakım rutininizi yapmanız gerekir. Peki, ağız ve diş sağlını korumak için neler yapmalıyız? kısa kısa maddeler halinde birkaç önerimiz olacak.

  • Dişlerinizi fırçalayın: Yenilen yemekler, tüketilen içecekler vb. dişlerin çürümesini sağlayabilmektedir. Bu nedenle günlük diş fırçalama rutini oluşturun ve mümkün olduğunca yemeklerden sonra mutlaka dişlerinizi fırçalayın. Dilerseniz yemeklerden önce de fırçalayabilirsiniz elbette, ama önemli olan yemeklerden sonra fırçalamanızdır.
  • Diş ipi kullanın: Yemek artıkları vb. dişlerin arasında, diş fırçasının ulaşamayacağı bölgelerde kalabilmekte ve diş minesine zarar verebilmektedir. Diş ipi kullanarak, diş etine zarar vermeden araya sıkışan yemek tanelerini çıkarın.
  • Gargara yapın: Düzenli aralıklarla ağız içi sağlığı için gargara yapmayı ihmal etmeyin.
  • Sigara vb. bırakın: Sigara, alkol, asitli içecekleri kullanmayı bırakın. Ağız ve diş sağlığına ciddi ölçüde zarar veren bu faktörler, dişlerin erkenden sararmasına, çürümesine ve diş eti hassasiyetinin oluşmasına neden olabilmektedir.

Diş ağrısı söz konusu iken, maalesef, türlü yöntemler denense de ağrının geçmesi mümkün olmayabilir. Sizlere öneri olarak sunduğumuz bu yöntemler, genel olarak diş ağrısını hafifleten, ağrının şiddetini azaltan etkilere sahiptir ve hiçbiri tedavi yerine geçmez. Diş ağrısına ne iyi gelir? Evde diş ağrısı için ne iyi gelir? gibi sorulara yanıt verirken, en önemli tedavinin doktorunuzun uygulayacağı tedavi olduğunu hatırlatalım.

Subscribe Our Newsletter

avatar
"Benim kim olduğumu merak ediyorsan, beni bilenlere sor onlar benden daha iyi anlatır."

Article Top Ads

Parallax Ads

Article Center Ads

Article Bottom Ads